× Zoom

Boeken die je zou moeten hebben


Van: Sandra Kooij. (Te bestellen o.a. bij Bol.com)

Een van de eerste psychiaters in Nederland die signaleerde dat ADHD ook bij volwassenen voorkwam.



Beschrijving

Het boek en de gelijknamige DVD OVER MEDICATIE voor volwassenen met ADHD' (2e druk 2010) van dr. J.J. Sandra Kooij zijn ontwikkeld voor volwassenen met ADHD die medicatie (willen gaan) gebruiken. Het doel is snel een overzicht te bieden van de medicamenteuze mogelijkheden op dit moment, van effect, bijwerkingen, doseringen, en van de plaats die de medicijnen onderling innemen. Ook voor partners, vrienden, familieleden, behandelaars en andere belangstellenden kan het boek nuttig zijn.


Van: Doris Rapp. Een bekende Amerikaanse kinderarts (Te bestellen o.a. bij Bol.com)

boek 'Is this your child'

Beschrijving

"Is this your child? Now available in paperback, the New York Times bestseller which reveals that common allergies may be the cause of many health and behavioral problems. This work offers a simple yet effective approach to handling many children who are hyperactive, slow learners, cranky, or always sick. The remedies recommended here have been tested and proven effective. 14 photos; illustrations and charts. Author tour. 100,000 print. (Diet / Health / Exercise / Grooming)


Van: John Kamsteeg Oprichter van KEAC.(Te bestellen o.a. bij Bol.com)

boek 'E=eetbaar'


Beschrijving

"E=Eetbaar" E-nummers, kunstmatige zoetmakers en andere geur- en smaakstoffen zitten in bijna al ons dagelijks voedsel. Dat mag, want het verwerken ervan in voedingswaren is goedgekeurd, maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook voor iedereen onschadelijk zijn! Het is in elk geval van belang dat de consument op de hoogte is van de functie, kwaliteit en samenstelling van deze hulpstoffen en zodoende een bewuste keuze kan maken.

Op de etiketten van verschillende voedingsmiddelen staat informatie over de voedseltoevoegingen. Er wordt echter niet op vermeld wat de effecten ervan (kunnen) zijn. Deze informatie verschaft E = eetbaar? wel: behalve de herkomst en functie van meer dan 368 hulpstoffen worden ook de bijwerkingen daarvan beschreven.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Alle voorverpakte eet- en drinkwaren dienen te zijn voorzien van een lijst van ingrediënten; voor levensmiddelenadditieven geldt daarbij dat ze moeten worden vermeld met de naam van de categorie of de gebruikelijke benaming van het additief of het vastgestelde E-nummer. Er zijn behalve E-nummers ook INS-nummers (International Number System). In dit boek staan alle E-nummers verklaard, chronologisch gerangschikt en voorafgegaan door een heldere uitleg wat onder hulpstoffen en additieven moet worden verstaan, ingrediëntendeclaratie, E- en INS-nummers, kwetsbare gebruikersgroepen enz. Bij elk nummer de benaming en begrippen, verklaringen van herkomst, functie, eigenschappen, bijwerking, ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname); tenslotte de producten waarin de stof voorkomt. Deze geheel herziene druk wordt afgesloten met een lijst van niet-opgenomen E-nummers, een alfabetische lijst van hulpstoffen en synoniemen, een alfabetisch overzicht van bijwerkingen en additieven en een verklarende begrippenlijst. Tekst in een kleine, schreefloze letter. Uitstekende informatie.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)


Van: John Kamsteeg Oprichter van KEAC.(Te bestellen o.a. bij Bol.com)

boek 'Eetwaar=eetbaar'


Beschrijving

"Eetwaar=eetbaar" Hoe ontstaat voedselallergie, wat is het precies en wie krijgen het?

Eetwaar = eetbaar? (3e druk 2013) is het handboek voor de patiënt met een voedselallergie en voor de lezer die meer wil weten over zijn voeding en over de samenstelling van voedsel.

Alle soorten voedingsmiddelen en bijbehorende ziektebeelden komen aan bod: van overgevoeligheid voor melk en het chinees-restaurantsyndroom tot kleurstof- en aspirine- overgevoeligheid.

Dr. J. Kamsteeg, verbonden aan het Klinisch Ecologisch Allergiecentrum KEAC in Weert en oprichter van de Databank Voedseladditieven: "Zowel de consument als de patiënt met voedselintolerantie moet zijn eigen veilige voedsel kunnen samenstellen". "Eetwaar = eetbaar?" geeft informatie over alles wat met voedselallergie te maken heeft, zodat de consument weet wat hij eet! Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een voedselallergie is een afwijkende reactie van het immuunsysteem op een voedingsmiddel. Het lichaam denkt dat het betreffende voedingsmiddel een vijandige indringer is en gaat antilichamen maken. In Nederland hebben circa 150.000 mensen een voedselallergie. Dit boek beschrijft de allergische reactie, de verbindingen die het lichaam erbij vrijmaakt en hun effecten op het lichaam. Vervolgens worden allergietests en therapieën beschreven. In tien groepen worden verschillende voedselallergieën behandeld met daarbij de voedingsmiddelen waarin ze voorkomen, de beschikbare tests en de behandelmethoden. Het laatste hoofdstuk geeft per voedingsmiddel aan welke mogelijke allergische reacties dit kan veroorzaken. De auteur heeft veel onderzoekservaring met allergieën en is beroepsmatig verbonden aan een klinisch Allergie Centrum. Een boek met veel informatie over de meest voorkomende en schaarsere voedselallergieën. Een redelijke voorkennis is wel gewenst. Het boek is een geheel herziene en geactualiseerde herdruk.

(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)

inhoud


Sandra Kooij

Dr. Sandra Kooij begon in 1995 als psychiater met onderzoek naar methoden voor diagnostiek en behandeling van ADHD bij volwassenen. Zij behandelt patinten, doet wetenschappelijk onderzoek, ontwikkelt nascholing, publiceert artikelen, boeken, e-nieuwsbrieven en redigeert websites. Zij promoveerde op het proefschrift: "ADHD in adults. Clinical studies on assessment and treatment".

John Kamsteeg

Het KEAC is in 1989 opgericht door biochemicus dr. J. Kamsteeg, tot dat moment verbonden aan de Universiteit Wageningen. Dr. Kamsteeg volgde zijn opleiding aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde in 1980 op een onderzoek naar de genetische controle van de stofwisseling van flavonoden. Aanvankelijk was het KEAC gevestigd in Rhenen. In 1998 is het KEAC verhuisd naar Weert.

Doris Rapp

Dr. Rapp is a board-certified environmental medical specialist and pediatric allergist. She is also a homeopath. She served as Clinical Assistant Professor of Pediatrics at the State University of New York at Buffalo until January 1996. She practiced traditional allergy medicine for 18 years. After learning about environmental medicine in 1975, Dr. Rapp began to incorporate the principles of environmental medicine into her pediatric allergy practice

inhoud
Contact
Copyright © VenG 2012-2024
Disclaimer & Privacy
Aanpassingen vinden voortdurend plaats
Bijgewerkt op 16 januari 2024
Techn. realisatie: B. S. & miracom.nl