Boeken die je zou moeten hebben
Van: Sandra Kooij. (Te bestellen o.a. bij Bol.com)
Een van de eerste psychiaters in Nederland die signaleerde dat ADHD ook bij volwassenen
voorkwam.
Beschrijving
Het boek en de gelijknamige DVD OVER MEDICATIE voor volwassenen met ADHD' (2e
druk 2010) van dr. J.J. Sandra Kooij zijn ontwikkeld voor volwassenen met ADHD die
medicatie (willen gaan) gebruiken. Het doel is snel een overzicht te bieden van
de medicamenteuze mogelijkheden op dit moment, van effect, bijwerkingen, doseringen,
en van de plaats die de medicijnen onderling innemen. Ook voor partners, vrienden,
familieleden, behandelaars en andere belangstellenden kan het boek nuttig zijn.
Van: Doris Rapp. Een bekende Amerikaanse kinderarts (Te bestellen o.a. bij Bol.com)
Beschrijving
"Is this your child? Now available in paperback, the New York Times bestseller which
reveals that common allergies may be the cause of many health and behavioral problems.
This work offers a simple yet effective approach to handling many children who are
hyperactive, slow learners, cranky, or always sick. The remedies recommended here
have been tested and proven effective. 14 photos; illustrations and charts. Author
tour. 100,000 print. (Diet / Health / Exercise / Grooming)
Van: John Kamsteeg Oprichter van KEAC.(Te bestellen o.a. bij Bol.com)
Beschrijving
"E=Eetbaar" E-nummers, kunstmatige zoetmakers en andere geur- en smaakstoffen zitten
in bijna al ons dagelijks voedsel. Dat mag, want het verwerken ervan in voedingswaren
is goedgekeurd, maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook voor iedereen onschadelijk
zijn! Het is in elk geval van belang dat de consument op de hoogte is van de functie,
kwaliteit en samenstelling van deze hulpstoffen en zodoende een bewuste keuze kan
maken.
Op de etiketten van verschillende voedingsmiddelen staat informatie over de voedseltoevoegingen.
Er wordt echter niet op vermeld wat de effecten ervan (kunnen) zijn. Deze informatie
verschaft E = eetbaar? wel: behalve de herkomst en functie van meer dan 368 hulpstoffen
worden ook de bijwerkingen daarvan beschreven.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Alle voorverpakte eet- en drinkwaren dienen te zijn voorzien van een lijst van ingrediënten;
voor levensmiddelenadditieven geldt daarbij dat ze moeten worden vermeld met de
naam van de categorie of de gebruikelijke benaming van het additief of het vastgestelde
E-nummer. Er zijn behalve E-nummers ook INS-nummers (International Number System).
In dit boek staan alle E-nummers verklaard, chronologisch gerangschikt en voorafgegaan
door een heldere uitleg wat onder hulpstoffen en additieven moet worden verstaan,
ingrediëntendeclaratie, E- en INS-nummers, kwetsbare gebruikersgroepen enz. Bij
elk nummer de benaming en begrippen, verklaringen van herkomst, functie, eigenschappen,
bijwerking, ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname); tenslotte de producten waarin
de stof voorkomt. Deze geheel herziene druk wordt afgesloten met een lijst van niet-opgenomen
E-nummers, een alfabetische lijst van hulpstoffen en synoniemen, een alfabetisch
overzicht van bijwerkingen en additieven en een verklarende begrippenlijst. Tekst
in een kleine, schreefloze letter. Uitstekende informatie.
(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)
Van: John Kamsteeg Oprichter van KEAC.(Te bestellen o.a. bij Bol.com)
Beschrijving
"Eetwaar=eetbaar" Hoe ontstaat voedselallergie, wat is het precies en wie krijgen
het?
Eetwaar = eetbaar? (3e druk 2013) is het handboek voor de patiënt met een voedselallergie
en voor de lezer die meer wil weten over zijn voeding en over de samenstelling van
voedsel.
Alle soorten voedingsmiddelen en bijbehorende ziektebeelden komen aan bod: van overgevoeligheid
voor melk en het chinees-restaurantsyndroom tot kleurstof- en aspirine- overgevoeligheid.
Dr. J. Kamsteeg, verbonden aan het Klinisch Ecologisch Allergiecentrum KEAC in Weert
en oprichter van de Databank Voedseladditieven: "Zowel de consument als de patiënt
met voedselintolerantie moet zijn eigen veilige voedsel kunnen samenstellen". "Eetwaar
= eetbaar?" geeft informatie over alles wat met voedselallergie te maken heeft, zodat
de consument weet wat hij eet! Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Een voedselallergie is een afwijkende reactie van het immuunsysteem op een voedingsmiddel.
Het lichaam denkt dat het betreffende voedingsmiddel een vijandige indringer is
en gaat antilichamen maken. In Nederland hebben circa 150.000 mensen een voedselallergie.
Dit boek beschrijft de allergische reactie, de verbindingen die het lichaam erbij
vrijmaakt en hun effecten op het lichaam. Vervolgens worden allergietests en therapieën
beschreven. In tien groepen worden verschillende voedselallergieën behandeld met
daarbij de voedingsmiddelen waarin ze voorkomen, de beschikbare tests en de behandelmethoden.
Het laatste hoofdstuk geeft per voedingsmiddel aan welke mogelijke allergische reacties
dit kan veroorzaken. De auteur heeft veel onderzoekservaring met allergieën en is
beroepsmatig verbonden aan een klinisch Allergie Centrum. Een boek met veel informatie
over de meest voorkomende en schaarsere voedselallergieën. Een redelijke voorkennis
is wel gewenst. Het boek is een geheel herziene en geactualiseerde herdruk.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)